Tien moeilijke vragen tijdens een sollicitatie

Met goede voorbereiding bestaan moeilijke vragen niet!

Je hebt je goed voorbereid op dat langverwachte sollicitatiegesprek: je CV is geoptimaliseerd, je hebt het bedrijf uitvoerig onderzocht en je weet precies hoe je je vaardigheden wilt benadrukken. Het heeft z’n vruchten afgeworpen, want je bent uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek. Maar het vooruitzicht van die moeilijke vragen tijdens het interview kan zelfs de meest zelfverzekerde sollicitant aan het zweten krijgen.

✓ Eenmalig € 7,99 ✓ Schrijf betere sollicitaties ✓ Oefen sollicitatiegesprekken

Maak je geen zorgen! Met een beetje hulp van TrackToWork en een goede strategie kun je die moeilijke vragen met gemak aanpakken. Bereid je voor op de moeilijke vragen door er vooraf over na te denken. Wat je zou kunnen verwachten? In deze blog geven we 10 voorbeelden.

Wil je niet alleen lezen, maar ook oefenen met het beantwoorden van moeilijke sollicitatievragen? Gebruik dan TrackToWork om een sollicitatiegesprek te oefenen, met vragen op maat gemaakt voor de vacature waarop jij solliciteert.

Wat zijn je zwakke punten?

Dit is een van de meest gevreesde vragen. Je wilt niet te kritisch op jezelf zijn, maar tegelijkertijd wil je ook niet arrogant overkomen. Het beste antwoord is om een echte zwakheid te noemen, maar daarbij ook te laten zien hoe je werkt aan verbetering. Hiermee laat je niet alleen zien dat je niet bang bent de vraag te beantwoorden, maar straal je ook pro-activiteit uit doordat je werkt aan verbetering.

Wat verwacht je qua salaris?

Bespreek je salarisverwachtingen op een professionele manier. Houd rekening met wat marktconform is voor de functie en je ervaring, maar vergeet ook niet te onderhandelen op basis van de unieke waarde die je aan het bedrijf kunt bieden. Het is daarbij aan jou om te bepalen of je een bedrag wilt noemen. Je kunt ook met een grapje proberen de vraag terug te kaatsen.

Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?

Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je ontslagen bent of onder ongunstige omstandigheden bent vertrokken. Wees eerlijk, maar positief. Vertel over de lessen die je hebt geleerd en hoe je van plan bent deze toe te passen in je toekomstige rol.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Het doel hier is om zowel ambitieus als realistisch over te komen. Vertel over je doelen en hoe je van plan bent die te bereiken in de context van de functie waarvoor je solliciteert.

Wat zou jij in de eerste drie maanden doen?

Hier wil de interviewer zien of je al hebt nagedacht over je toekomstige baan en hoe je effectief zou kunnen zijn. Doe onderzoek naar het bedrijf, lees je goed in op de vacature, en kom met een goed doordacht plan. Dat hoeft natuurlijk niet enorm gedetailleerd, maar denk vooral na over: wat zijn de dingen waarmee je de interviewer op positieve wijze kunt verrassen. Vaak zijn dat ook jouw positieve eigenschappen, die je van waarde laat zijn voor je nieuwe (toekomstige) werkgever.

Wat is je grootste prestatie tot nu toe?

Kies een prestatie die relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert. Het belangrijkste is om de impact van je prestatie te benadrukken en te laten zien hoe je hebt bijgedragen aan het succes. Het is natuurlijk heel mooi als die prestatie raakvlak heeft met de baan waarop je solliciteert. Maar het is ook heel goed mogelijk dat je buiten je werk om, bijvoorbeeld privé of op hobby-gebied, een hele grote prestatie hebt geleverd. Ook dat zijn voorbeelden waaruit je kunt putten, want naast dat je over het hoogtepunt kunt vertellen geeft het je ook een meer menselijk gezicht. Er is immers meer dan alleen werk.

Hoe los je conflicten op?

Dit is je kans om te laten zien dat je goed met anderen kunt omgaan en problemen op een volwassen en professionele manier kunt oplossen. Zorg ervoor dat je een positieve afloop benadrukt. Probeer dit ook te illustreren aan de hand van een voorbeeld uit het verleden, dat maakt het voor jou makkelijker om erover te vertellen en het straalt vertrouwen uit naar je interviewers.

Waarom wil je voor ons bedrijf werken?

Toon je enthousiasme en kennis van het bedrijf. Praat over specifieke aspecten die je aanspreken en hoe je denkt bij te kunnen dragen aan hun doelstellingen. Hierbij helpt het heel erg dat je de vacature goed kent, en punten die het bedrijf over zichzelf in de vacature benoemt laat terugkomen in je antwoord. Doe dat wel op een natuurlijke wijze, want het moet niet als een ingestudeerd antwoord overkomen. Bij een vraag als deze is oprechtheid en enthousiasme van groot belang.

Hoe snel kun je leren?

Dit kan een moeilijke vraag zijn omdat het niet meetbaar is. Je kunt je leervermogen echter wel illustreren aan de hand van een voorbeeld waarin je snel iets nieuws moest oppikken. De reden dat deze vraag wordt gesteld is omdat je toekomstige werkgever graag wil weten hoe snel jij inzetbaar bent. Het kan hierbij helpen om ook te putten uit de kennis en ervaring die je al wél hebt, en die je gaat inzetten om snel ingewerkt te raken op deze nieuwe baan.

Hoe zou je reageren als je een belangrijke deadline dreigt te missen?

Dit soort vragen testen je probleemoplossend vermogen onder druk. Vertel over een soortgelijke situatie die je in het verleden hebt meegemaakt en hoe je die met succes hebt afgehandeld. Werkgevers willen graag weten hoe je handelt in een stressvolle situatie, en dit is je kans om uit te leggen dat jij daar goed mee kan omgaan.

Conclusie

Bereid je voor op deze en andere uitdagende vragen met TrackToWork. Dankzij onze unieke AI-technologie kun je online sollicitatiegesprekken oefenen, feedback krijgen en je zelfverzekerd voelen als je het sollicitatiegesprek ingaat. Met de juiste voorbereiding hoef je je geen zorgen te maken over moeilijke vragen!