Schrijf de perfecte sollicitatiebrief met AI

Solliciteren met AI dankzij TrackToWork

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan weet je dat solliciteren veel tijd kost. Maar heb je ooit gedacht aan de mogelijkheid dat AI (Artificial Intelligence) je kan helpen bij het schrijven van sollicitatiebrieven? In deze blogpost leggen we uit hoe AI werkt in het sollicitatieproces.

✓ Eenmalig € 7,99 ✓ Schrijf betere sollicitaties ✓ Oefen sollicitatiegesprekken

AI is niet nieuw in deze wereld
Allereerst is het belangrijk om te weten dat AI al geruime tijd gebruikt wordt om kandidaten te screenen. Wanneer je een sollicitatie indient, wordt deze vaak al gescand door een ATS (Applicant Tracking System), die de CV en motivatiebrief beoordeelt op bepaalde zoekwoorden en criteria die relevant zijn voor de functie. Dit gebeurt meestal automatisch zonder menselijke tussenkomst. Zo filteren bedrijven snel sollicitaties. Het kan goed voorkomen dat niemand jouw sollicitatie daadwerkelijk leest.

Een brief op maat voor jou
TrackToWork gaat een stap verder, en helpt jou als sollicitant bij het schrijven van je motivatiebrief met behulp van AI. Onze software is ontworpen om de taal en toon van de kandidaat te begrijpen en suggesties te doen om de brief te verbeteren en aan te passen aan de functie waarop je solliciteert. TrackToWork is niet alleen handig voor kandidaten die moeite hebben met het schrijven van een goede sollicitatiebrief, maar ook als je gewoon wat extra hulp kunt gebruiken of op zoek bent naar inspiratie.

Betere sollicitaties dankzij AI
Hoewel sommige mensen sceptisch zijn over het gebruik van AI in het sollicitatieproces, geloven wij erin dat AI het proces kan verbeteren. Door het gebruik van een AI-tool als TrackToWork kunnen werkgevers een beter beeld krijgen van jouw vaardigheden en persoonlijkheid, omdat je minder hoeft te focussen op hóe je schrijft, maar aandacht kan geven aan wát je in je sollicitatiebrief wilt benoemen. Hierdoor ontstaat er een betere brief. Als je op zoek bent naar een baan en hulp nodig hebt bij het schrijven van je sollicitatiebrief, is het zeker de moeite waard om te overwegen om een AI-tool als TrackToWork te gebruiken. Het kan je helpen om je brief te verbeteren en ervoor te zorgen dat je opvalt tussen andere kandidaten.

Je droombaan komt dichterbij
TrackToWork biedt jou een AI-tool waarmee je een sterke sollicitatiebrief kunt schrijven die perfect is afgestemd op de functie waarvoor je solliciteert. Door gebruik te maken van onze tool, kun je er zeker van zijn dat je brief opvalt en dat je een stap dichter bij je droombaan komt.