De makkelijkste tips voor een betere sollicitatiebrief

Makkelijk & snel toepasbaar

Een goede sollicitatiebrief kan het verschil maken tussen een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en helemaal niets meer horen van je potentiële werkgever. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het dan ook belangrijk om tijd te besteden aan het schrijven van een effectieve sollicitatiebrief. Er is natuurlijk super veel over te schrijven, maar met een paar simpele tips leg je de basis voor een goede sollicitatiebrief.

✓ Eenmalig € 7,99 ✓ Schrijf betere sollicitaties ✓ Oefen sollicitatiegesprekken

Een krachtige introductie
Begin je brief met een krachtige introductie, of een kop die de aandacht van de lezer trekt. Je moet je voorstellen dat bij de meeste vacatures een bedrijf tientallen sollicitatiebrieven binnenkrijgt. Meteen de aandacht trekken is dus belangrijk.

Maak een goede structuur
Een goede sollicitatiebrief heeft een duidelijke structuur, waarbij je aandacht besteedt aan je motivatie, relevante ervaring en vaardigheden. Probeer de brief te indelen in korte paragrafen, zodat de brief makkelijk te lezen.

Geef goede voorbeelden
Om te laten zien dat je gekwalificeerd bent voor de baan, is het belangrijk om specifieke voorbeelden te geven van je ervaring en vaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld laten zien dat je in het verleden succesvol een project hebt geleid of dat je bekend bent met bepaalde software.

Kies een passende toon
Zorg voor een professionele toon: Het is belangrijk om een professionele toon aan te slaan in je sollicitatiebrief. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen té informele taal of afkortingen moet gebruiken. Tip: als je TrackToWork gebruikt kun je eenvoudig een paragraaf in verschillende stijlen / tonen laten maken: zo doe je makkelijk inspiratie op hoe je op verschillende manieren bijvoorbeeld een eigenschap of kwaliteit kan verwoorden.

Controleer je spelling en grammatica
Ten slotte is het belangrijk om je spelling en grammatica te controleren voordat je de sollicitatiebrief verstuurt. Een brief met fouten kan een slechte indruk geven. Vooral omdat je tegenwoordig met een spellingscontrole in Word eenvoudig de meeste spelfouten eruit kan vissen. Slechte spelling kan ervoor zorgen dat je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je de brief ook door een ander laat lezen voordat je hem verstuurt, zodat je zeker weet dat alles in orde is.

Als je deze tips toepast, zul je een goede sollicitatiebrief kunnen schrijven, en heb je een grotere kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.